Over de StommeRick

De StommeRick is een speciaalbier dat is bedacht door Rick Hendricks en dat wordt gebrouwen in samenwerking met de Brouwschuur uit Weert. Daar zorgt brouwer Erwin Strijbosch ervoor het brouwproces in goede orde verloopt.

Hoe is de StommeRick ontstaan?
Nadat Rick de VAKO nivo 2 bierkenner opleiding had afgerond was hij op zoek naar een vervolgopleiding. Daarbij¬†kwam hij uit bij de zythologen opleiding aan het SYNTRA in Hasselt, Belgi√ę. Aan het einde van deze opleiding moest er een eindwerk worden geschreven. Rick, die in zijn vrije tijd aan hobby brouwen deed, wist meteen wat het onderwerp moest worden: “Hoe krijg ik mijn eigen bier op de markt?”.

Onder het schrijven van het eindwerk werd Rick erg enthousiast en bedacht zich dat een eigen bier niet eens zo gek klonk. Na het afronden van de opleiding lag er een business plan en toen besloot hij om hier iets mee te gaan doen.

Zo kwam Rick uit bij de Brouwschuur en werden de eerste contacten gelegd. Na enkele ontmoetingen werd besloten om het bier, de StommeRick, op de markt te brengen. En nu tien maanden verder is het zover. De StommeRick is een feit!